Plantencentrum Vanstraelen-Priori We zijn vandaag geopend van 10u00 - 17u00

Bloembollen en zaden

In ons tuincentrum kan u terecht voor bloembollen in verschillende soorten en kleuren. Bloembollen worden onderverdeeld in 2 categorieën: voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers. Dit heeft invloed op de plantperiode. Voorjaarsbloeiende bollen zijn winterhard en zomerbollen zijn dit niet.
Voorjaarsbloeiers kan u planten vanaf eind augustus tot halfweg december. Hoe vroeger u de bollen geplant worden, hoe beter en vroeger ze zullen wortelen in de grond. De ideale periode om te planten is aan het begin van de herfst omdat de grond dan voldoende vochtig is en nog warm. Dit is ideaal om de bollen snel te laten wortelen zodat ze beter tegen de vorst kunenn.
Zomerbloeiende bollen kunnen geplant worden vanaf eind februari tot eind juni. U moet echter wel rekening houden met late vorst. U kan de geplante bollen dan best afdekken met vliesdoek. In de lente moet u er ook rekening mee houden dat er al droge periodes voorkomen waardoor er bijkomend water gegeven moet worden.
Tijdens het voorjaar verkopen wij ook knollen in pot. Zo kan u al even de lente in huis halen.

Naast bloembollen hebben we ook een uitgebreid assortiment aan zaden en hun benodigdheden. We verkopen allerlei bloemenzaad, maar ook kruiden- en groentenzaden.